Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Κι έτσι λοιπόν σας αποχαιρετώ....


Άκουσα πρώτη φορά την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να μας αλλάξει το όνομα πέρυσι το Μάιο ,σε χώρο εκτός του Αρκαλοχωρίου και την εξέλαβα σαν πλάκα, σαν αστείο του συνομιλητή μου σε μια συζήτηση που του περιέγραφα την ανάπτυξη του Αρκαλοχωρίου. Σε καμιά περίπτωση δεν περίμενα ότι σοβαρολογούσε και ότι υφίστατο τέτοιο ζήτημα. Μάλιστα θυμήθηκα αντίστοιχη προσπάθεια στις αρχές του ΄90 που έπεσε στο κενό. Όταν αργότερα ρώτησα ανθρώπους που ήταν υποτίθεται αρμόδιοι με καθησύχασαν ότι επρόκειτο για το όνομα του Δήμου μας, που οπωσδήποτε με αφορά αλλά δεν με ενοχλεί να το συζητήσω και να το διαπραγματευτώ μαζί με τους υπόλοιπους 13000 κατοίκους του. Ώσπου άκουσα από τα πλέον επίσημα χείλη την πραγματική πρόθεση και πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου... Μια πρόταση που την πλαισίωσαν με τόσο σαθρά επιχειρήματα που ένοιωσα ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη μου.
Στους μήνες που ακολούθησαν με προχειρότητα, με ανακρίβειες και με μισές αλήθειες -που ακόμη δεν έχω καταλήξει αν ήταν εκούσιες ή ακούσιες- προσπαθούσαν να αναιρέσουν γνώμες έγκριτων ειδικών, και αντιδράσεις πολιτών εντός και εκτός του Αρκαλοχωρίου. Επιπλέον δεν πρότειναν συγκεκριμένο όνομα αν και όλοι ξέραμε ποιο είχαν στο μυαλό τους.


Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη διατήρηση του ονόματος του Αρκαλοχωρίου, αφού υβρίστηκε, λοιδορήθηκε, απαξιώθηκε ,και αυτή και όσοι την υποστήριξαν με επιστημονικά άρθρα και επώνυμες προσωπικές επιστολές, διαλύθηκε όπως εξάλλου προέβλεπε το καταστατικό της, αφού βγήκε κερδισμένη σε πολλά επίπεδα.

Πέρα από την επίτευξη του στόχου, το μεγαλύτερο κέρδος ήταν ότι κάποιοι άνθρωποι λειτούργησαν σαν ομάδα με ένα κοινό σκοπό και κατόρθωσαν να ανατρέψουν την πρόταση της Δημοτικής Αρχής ,έχοντας μόνα όπλα το δίκαιο του αιτήματός , την πλειοψηφία των πολιτών που φανερά και κρυφά την στήριξαν και την μαχητικότητα των μελών της.
Έδωσε το μήνυμα ότι το Αρκαλοχώρι έχει δυνάμεις που αν αποφασίσουν να κινητοποιηθούν μπορούν να φέρουν τα πάνω, κάτω . Ελπίζω το κέρδος από αυτή τη διαπίστωση να ισοσκελίσει τη ζημιά που έγινε από την απαξίωση του ονόματος του χωριού μας.

Το blog όμως αυτό δεν είναι της επιτροπής. Είναι της Αρκαλοχωρίτισσας και σταματά τη λειτουργία του μόνο επειδή είναι δική της επιλογή. Προσωρινά; Μόνιμα; Ποιος ξέρει… Δημιουργήθηκε για να στηρίξει ένα συγκεκριμένο σκοπό και αφού αυτός επετεύχθη θα σταματήσει να λειτουργεί.
ΠΡΟΣΟΧΗ ! Δεν θα διαγραφεί. Θα σταματήσει να λειτουργεί. Θα «κατεβάσει ρολά», αλλά δεν θα κατεδαφιστεί. Όποτε χρειαστεί θα τα ξανανεβάσω τα ρολά, και θα ξαναπιάσω δουλειά. Ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ ξανά να υπερασπισθώ τα αυτονόητα. Αλλά αν χρειαστεί θα το κάνω. Μόνη μου ή μέσα από επιτροπές. Πάντα χωρίς υστερόβουλες σκέψεις και χωρίς απώτερο σκοπό.

Δεν ξέρω πόσο βοήθησε αυτό το blog στο συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν ήταν ο στόχος μου να πείσω μέσα απ΄αυτό. Ήθελα να δημοσιοποιήσω το θέμα και θεωρώ ότι δεν ήταν λίγοι οι επισκέπτες του στον λιγοστό χρόνο που λειτούργησε. Πιστεύω όμως ότι κάθε μέρα που περνά καθιερώνει τα blogs, σαν εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Ελπίζω ότι όλοι βγήκαμε πιο σοφοί απ’ αυτή την ιστορία. Και σε γνώσεις και σε εμπειρίες. Όσο για τη Δημοτική μας Αρχή… Καλό είναι να πάψει να σκέφτεται επιτέλους το Αρκαλοχώρι σαν ...Αρκαλο-ΧΩΡΙ.
Οι παυλίτσες δεν έχουν θέση στα ονόματα και στα τοπωνύμια. Κι ας αρχίσουν επιτέλους να δημιουργούν τις υποδομές που δεν έγιναν όλα αυτά τα χρόνια και που θα μας έδιναν υπόσταση σύγχρονης πόλης .Εκτός αν η ιστορία με το όνομα ήταν προκάλυμμα για να καταλογίσουν σε άλλους ευθύνες για μελλοντικές εξελίξεις που πιθανόν δεν θα ευνοούν τον τόπο μας. Αν με λίγα λόγια ψάχνουν άλλοθι…


Πιθανόν όσοι σερφάρετε, να με συναντήσετε σε κάποιο από τα ταξίδια σας στο διαδίκτυο. Το παγκόσμιο χωριό ( αλήθεια γιατί κι αυτό χωριό;) είναι φιλόξενο και μπορεί κανείς να στήσει πολλά σπίτια στο «χώρο» του. Δεν θα σας δώσω στίγμα όπως σ΄ αυτό το blog. Πιθανόν να με αναγνωρίσετε πιθανόν και όχι.

Στην καθημερινότητά μας, οι Αρκαλοχωρίτες σίγουρα κάπου θα ξαναβρεθούμε. Δεν μπορεί στο ίδιο χωριό ζούμε…

Σας ευχαριστώ όλους που δώσατε ζωή σ’ αυτό το χώρο.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΕΣ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩΝΤΑΣ, ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΗΘΕΛΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.ΜΕ ΤΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΙΔΕΣΤΑΙ, Ο ΤΣΟΥΡΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αρκαλοχωρίτισσα σπουδαία δουλειά!
Κρίμα που "κατεβάζεις ρολά".
Πάντως τα καταφέρατε!
Μου φαίνεται όμως οτι θα τα ξαναπούμε,θα τα ξαναπούμε.....
Γεια

Ανώνυμος είπε...

Τι να ξανάπουμε???
Το θέμα τελείωσε.
Αρκαλοχωρίτισσα δικαιώθηκες,το θέμα έκλεισε οριστικά.

Ανώνυμος είπε...

με κακοηθειες ξεκινησε αυτο το blog, με κακοηθειες τελειωνει. Ειρωνιες, υστεροβουλα σχολεια, υπονοουμενα για τις επιδοσεις της Δημοτικης αρχης. Υπαρχουν και καποιοι που δεν ξεγελασατε κυρια Αρκαλοχωριτισσα. Απλως ενοιωσα την αναγκη να το γραψω. Δεν πιστευω οτι θα κλεισει η ιστοσελιδα σας, θα συνεχισει να σπερνει τη διχονοια, να ειρωνευεται στο επακρο και να δειχνει στους επισκεπτες της το χειροττερο προσωπο του Αρκαλοχωριου. Κριμα, γιατι ειστε συμπολιτισσα...

Ανώνυμος είπε...

αντιγραφω απο το λεξικο για τη λεξη κακοηθεια. αχρειοτητα,κακοι τροποι,ανηθικοτητα, δυσφημιση.
ανωνυμε,των 6,22,κριμα που εισαι ανωνυμος.......ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ...ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΤΙΣΣΑ ΕΤΣΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΜΕ ΤΕΛΙΤΣΕΣ...
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΩ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΟΥ
ΕΙΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΣΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΤΗΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΠΑΡΑ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΖΗΤΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ.
ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΜΙΛΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕΣ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ.
ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ , ΝΑ ΤΙΣ ΣΥΖΥΤΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.
ΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ
ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ Η ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΑΕΙ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΄΄ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ'' ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ.
ΟΣΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΘΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΟΥ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΣΕ ΠΙΑΣΑΝΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ .ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΗΡΕΣ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ
ΓΝΩΣΤΗ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ''ΣΟΦΩΝ''
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ

Ανώνυμος είπε...

φιλε ανωνυμε και ισως τελευταία ανωνυμε θεωρώ οτι τόσο καιρό δεν εχεις καταλάβει πως ειναι γυναικα και οχι αντρας η ιδρύσασα το μπλοκ...ακόμη δεν εχουν προχωρήσει τοσο στα Αρκαλοχώρι......αλλαγη φυλλου κλπ...η συγχυση που σε διακατέχει μετα απο την αποσυρση της προτασης του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΧΥ ΟΡΑΜΑ ειναι εμφανης και εκδηλη....ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ αυτα φαινεται ισχύουν για του Θεούς του επάνω κόσμου για τους ΄θεούς του κάτω κόσμου αποφασίζουν οι ίδιοι και ο σεβαστός περίγυρός τους.....

Αρκαλοχωρίτισσα είπε...

@ΤΣΟΥΡΛΟ, ανώνυμους 4:59,7:26, 10:46 Ευχαριστώ για τα θετικά σχόλια.

@ανώνυμο 6:22 Ουδέν σχόλιον.Εσύ τα είπες όλα.

@ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ:"ανέγνως, αλλ΄ουκ έγνως, ει γαρ έγνως, ουκ αν κατέγνως"

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗ ΧΟΛΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ; ΛΕΩ, ΜΗΠΩΣ;

Ανώνυμος είπε...

μάλλον η εξουσια κώλωσε στο βετο
που ειναι της μοδας τωρα τελευταία

Ανώνυμος είπε...

μου το ειπανε πριν απο λιγο και το μεταφερω. Μετα την επιλυση του θεματος τησ μετονομασιας απο την οργανωμενη και αποφασισμενη επιτροπη, εξεταζεται σοβαρα το ενδεχομενο, απο κυκλους του υπουργειου εξωτερικων (Ντορα;), να κληθει επειγοντως σις συνομιλιες για τα Σκοπια η επιτροπη, ωστε να βοηθησει να λυθει τελικα και αυτο το εθνικο θεμα.

Ανώνυμος είπε...

αυτο ηταν χιουμορ, οχι κακοηθεια...

Ανώνυμος είπε...

Και μένα μου είπαν να σου μεταφέρω, για το χιούμορ σου, ευχές για την πραγματοποίηση του ονείρου σου να γίνεις Αρκάδας-Αρκαλοχωρίου!!!

Ανώνυμος είπε...

μα ειναι αλήθεια πως την Παρασκευή στο Δημτικό μας Συμβούλιο θα θέσει θέμα αλλαγής ονόματος του Δήμου?
Να υποθέσω κάτι ή να τ αφήσω για αργότερα...... ?????????

Ανώνυμος είπε...

Πάντως Αρκάπολη θα γίνετε θέλετε δεν θέλετε τελικά :-)))))))

Ανώνυμος είπε...

Το μέγεθος της δημοκρατικότητας με την οποία αντιμετωπίζεται η διαφορετική άποψη, όσων υβριστικά προσπαθούν να αντικρούσουν τα επιχειρήματα της Αρκαλοχωρίτισας, δείχνει και ταυτότητες... Και πάντως δεν απαντά στα πασιφανή ελλείμματα με τα οποία το Αρκαλοχώρι, ο Δήμος και η περιοχή οδεύει σε ένα μέλλον, με άλυτα βασικά προβλήματα υποδομών, με ευθύνη φυσικά του επί 18 χρόνια επικεφαλής του συγκεκριμένου ΟΤΑ... Το όνομα τον μάρανε...
Σ.Σ1Η υποστολή της σημαίας από την άλλη, μέχρι πότε θα εκλαμβάνεται ως ανοχή ή συνενοχή;
Σ.Σ.2Και μέχρι πότε ατιμωτηρί, οι έχοντες διαφορετική άποψη θα θεωρούνται μικρόνοες από εκείνον που διαφωνεί με τους σοφούς, αλλά ο ίδιος, όπως ομολογεί δημόσια δεν μπορεί να προσδιορίσει τι είναι το ορθό και το σοφό;
Σ.Σ3 ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ οι κύκλοι είτε 7 είτε 18 χρόνια και αν περάσουν κλείνουν... και ο γύψος θα βγει...δυο χρόνια μένουν... εμπράκτως το έργο που απαιτείται και οφείλετε στον τόπο κάντε το.. Αν γίνει θα φανεί... Αν όχι πάλι θα φανεί και θα υπογραμμιστεί....

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΣΚΛΗΡΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΕ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΝΏΝΥΜΑ Η ΕΠΩΝΥΜΑ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟ ΓΥΨΟ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ.ΑΛΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝ ΔΙΑΘΕΣΟΥΝ ΤΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ,ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΙΘΩ .ΕΣΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΜΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΣ ΜΗΝ ΣΟΥ ΤΗ ΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ -ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΜΗ ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟa

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Αρκαλοχωρίτισσα θα ήθελα να σε συγχαρώ διότι το "blog" σου εν τη γεννέσει του αλλά και σε όλη την επικοινωνιακή διαδρομή του υπήρξε αρωγός, πηγή εμπνευσής και συνέβαλε τα μέγιστα στην "υπέρβαση", δηλαδή την επίτευξη του στόχου, ο οποίος φυσικά ήταν η αποτροπή μετονομασίας του οικισμού Αρκαλοχώρι. Η λέξη "υπέρβαση" χρησιμοποιήθηκε κατ' επίταση, αφού πρέπει να παραδεχθούμε Αρκαλοχωρίτισσα, οτι είχαμε ευκολο έργο όσον αφορά τις συζητήσεις οι οποίες ελάμβαναν χώρα, εφόσον τα επιχειρήματα της "αντίπερα όχθης" ήταν, ειναι και θα έιναι λιτά, φτωχά, κατέρρεαν συνεχώς και αδιαλείπτως. Παρόλο που ήταν "ηλίου φαεινότερον" το πρέπον, καμμιά φορά πρέπει να εξηγείς τα αυτονόητα. Και πάλι συγχαρητήρια για το έργο που επετέλεσες.
Νίκος Σακαβέλης