Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Ζητείται αρμόδιος

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα της Δημοτικής μας Αρχής για την αλλαγή του ονόματος του χωριού μας είναι ότι η κατάληξη -χώρι καταδικάζει τα αιτήματά μας σε κρατικούς (εννοεί άραγε Υπουργεία ή οργανισμούς της Ε.Ε.) ή άλλους φορείς σε απόρριψη ή τουλάχιστον σε επιφυλακτική αντιμετώπιση. Ιδιαίτερα λέει όταν πρόκειται για αιτήματα που "νομιμοποιούνται" να έχουν μόνο αστικά κέντρα όπως Θέατρο, Κολυμβητήριο, Πολιτιστικό κέντρο κλπ.

Δηλαδή το κράτος μας χρηματοδοτεί τα έργα υποδομής που ζητά ένας τόπος με βάση τό όνομά του;


Θα ήθελα αν δει το κείμενό μου κάποιος που ξέρει απ' αυτά να μου απαντήσει υπεύθυνα.


Δηλαδή έχουν τέτοια προβλήματα το Ασβεστοχώρι το Καλοχώρι και άλλοι οικισμοί με ονόματα που έχουν κατάληξη -χώρι; Και αν έχουν, οφείλονται αυτά τα προβλήματα στο όνομά τους ,ή στη γενικότερη πολιτική του κράτους προς την Περιφέρεια;


Τότε χιλιάδες χωριά που τα ονόματά τους δεν καταλήγουν στο τρισκατάρατο
-χώρι (μερικά μάλιστα τελειώνουν σε -πόλη!!) γιατί έχουν καταδικασθεί σε μαρασμό την τελευταία εικοσαετία;

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ιδιαίτερα εκπαιδευτικό το άρθρο΄Εν Γουρουνοχώρι΄ θα συνιστούσα να το διαβάσετε. Ενας ανθρωπος εκτος του Δήμου τόλμησε να εκφράσει την άποψη του υπερ της αλλαγής, δέχτηκε ύβρεις και μας απαντά με ένα εκπαιδευτικότατο άρθρο

Ανώνυμος είπε...

Αν το επίπεδο αυτών που θέλουν την αλλαγή του ονόματος είναι σαν του συγκεκριμμένου αρθρογράφου,θα μας ταιριάζει καλύτερα το Γουρουνόπολη.Ας το κάνουν λοιπόν έτσι!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ. ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ, ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

την εννοια εννοω

Ανώνυμος είπε...

προς Αρκαλοχωριτισσα. Μπραβο και παλι μπραβο. το ηθος και η σοβαρη αντιπαραθεση ιδεων ειναι η μονη ελπιδα αντιστασης. Οι ενεργοι πολιτες μπορουν να ταρακουνησουν τους αβουλους και τους βολεμενους, ωστε να σταματησει ο κατηφορος του διχασμου.κυριακος καραγιωργης

Αρκαλοχωρίτισσα είπε...

Κατ' αρχήν καλώς ορίσατε όλοι επώνυμοι κι ανώνυμοι.Ευχαριστώ για την επίσκεψή σας.Έχω ξαναγράψει ότι όλες οι απόψεις φιλοξενούνται εδώ και χαρακτηρίζουν βέβαια αυτόν που τις γράφει, γι αυτό καλά θα είναι να έχει έστω ένα nickname.Να ξέρω έστω αν πρόκειται για τα ίδια άτομα κάθε φορά.
Παρ΄όλα αυτά δεν σκοπεύω να διαγράψω σχόλιο εκτός αν είναι υβριστικό προς τρίτο άτομο.

Πρός ανώνυμο των 5:18 :Θεωρείτε αλήθεια το συγκεκριμμένο άρθρο εκπαιδευτικό και όχι υβριστικό; Και ποιό είναι το υβριστικό που απαντά στον εν λόγω αρθρογράφο;Θα ήθελα να μου στείλετε την διεύθυνση της ιστοσελίδας του να το διαβάσω.

Προς ανώνυμους των 7:32 και 9:03
Μη μου συγχίζεστε! Τα αυτονόητα όλοι τα κατανοούν ακόμα κι αν δείχνουν το αντίθετο.Είναι αυτονόητοι οι λόγοι τους.

Προς κ.Καραγιώργη:Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.Πάντως αν κάνετε μια "βόλτα" στο διαδίκτιο (www.greekbloggers.com) θα δείτε ότι οι κινήσεις πολιτών που αντιδρούν αυξάνονται και πληθύνονται ανά την Ελλάδα.

------ είπε...

Ευτυχώς εμας το χωριο το λένε Αλίκαμπο!!!Για φαντάσου να μας έλεγαν Αλικαμποχώρι!!!!χαχαχαχαχα!!!
Την καλημερα μου στο Νησι μας
(πρόσεξες πώς το γράφω με Ν κεφαλαίο;;;)

Ανώνυμος είπε...

το αρθρο του κυριου Μεταξακη στην πατριδα λιγο μετα το πρώτο άρθρο του homo sapiens οπου προτρέπει τον τελευταίο να φορέσει 'φουστάνια'. Διαβάστε το αν και νομίζω ότι το έχετε ήδη διαβάσει. Ναι, νομίζω ότι το άρθρο είναι εκπαιδευτικό, πουθενά δεν έχει ύβρεις, ειρωνεύεται τον τρόπο με τον οποίο ένα 'χωριό' υποδέχεται και αντιμετωπίζει την διαφορετική άποψη επικαλούμενο ότι απειλείται ο πολιτισμός και η ιστορία του τόπου του. Πολιτισμός είναι το πως αντιμετωπίζουμε απόψεις που θεωρούμε ακραίες. Γιατί άλλωστε το νόημα της συζήτησης είναι και η διαφωνία.

Αρκαλοχωρίτισσα είπε...

Ω ! τι ευχάριστη επίσκεψη κ.Τσούμα.Σας ευχαριστώ.
Βλέπω ότι κι εσάς αστείο σας φαίνεται το θέμα που μας απασχολεί...
Είδατε εμείς; Όλα τα είχαμε λύσει στον τόπο μας και μας μένει να αλλάξουμε το όνομά μας.
Υποθέτω ότι στο δικό σας το χωριό αφού δεν έχει το -χώρι για κατάληξη πρέπει να έχει πέσει πακτωλός χρημάτων από την πολιτεία και τους ιδιώτες επενδυτές!
Χαίρομαι που είστε πατριώτισσά μας.
Ευχαριστώ για την επίσκεψη πάλι...

Ανώνυμος είπε...

Είμαι υπερ της αλλαγής του συνθετικού χώρι καθώς δεν έχει να κάνει με την ιστορία του τόπου, απλώς προσδιοριστικό είναι, όχι γιατί θεωρώ ότι είναι μειωτικό αλλά επειδή είναι αντιφατικό από τη μια και από την άλλη επειδή ναι μεν δεν αναστέλλει την ανάπτυξη του τόπου, αλλά την επιβραδύνει. Το επίπεδο του homo sapiens δεν το γνωρίζω για να το σχολιάσω ούτε συμφωνώ με την άποψη ότι το επίπεδο είναι τέτοιο που το ταιριαστό όνομα είναι Γουρουνόπολη

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΧΩΡΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΩΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ; ΕΑΝ ΜΟΥ ΒΡΕΙΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΑΛΛΑΖΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΟΥ ΑΜΕΣΩΣ. Ο ΤΣΟΥΡΛΟΣ.

Αρκαλοχωρίτισσα είπε...

Κ. ανώνυμε των 6.38 δεν έχω υπόψη μου τα άρθρα που αναφέρετε, θα ψάξω να τα βρω στην ΠΑΤΡΙΔΑ και θα επανέλθω.Αλλά αν είναι στο ίδιο ύφος με το "Εν Γουρουνοχώρι" δικαιολογεί και ανάλογες απαντήσεις όταν μάλιστα ο ένας κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του ενώ ο άλλος απαντά επώνυμα.Εγώ δεν το βρίσκω καθόλου εκαιδευτικό, λυπάμαι.Το βρίσκω αγενές και υβριστικό.

κ. ανώνυμε των 6.53 (είστε ό ίδιος;) τι έχετε να πείτε για την Οξφόρφη και το Ντίσελντορφ; Γιατί δεν σχολιάζετε σ' εκείνο το post;Για τα υπόλοιπα που λέτε ελπίζω να σας απαντήσει ο ανώνυμος των 7.32 της χθεσινής μέρας μιας και σ' αυτόν αναφέρεστε.Σας ονομάζω με τις ώρες σχολιασμού αφού ούτε ένα ψευδώνυμο δεν αφήνετε!Ελπίζω να καταλαβαίνετε σε ποιόν απευθύνεται κάθε σχόλιο :-)

Κ. Τσούρλε δεν έχω υπόψη μου κανένα τέτοιο επιστήμονα, παρακαλώ αν ξέρει ο ανώνυμος σχολιαστής μου να μας τον πει.Αντιθέτως ξέρω πολλούς που υποστηρίζουν το αντίθετο και ξέρω επίσης ότι και "τα ράσα δεν κάνουν τον παπά" και ότι "άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι τη χάρη" και πολλά άλλα περί του αντιθέτου!!!

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΤΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΕΛΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ;
Ο ΤΣΟΥΡΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

κανένα πόκερ κατάθεσης σεβασμοί