Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Ζητείται σοβαρός επιχειρηματίας....

.....να μας απαντήσει στο άλλο επίσης βασικό επιχείρημα της Δημοτικής μας Αρχής.
Συγκεκριμένα, ισχυρίζονται η σημερινή ονομασία της κωμόπολής μας -άντε της πόλης μας- έχει σημαντική αρνητική επίπτωση στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας που είναι εκ των ουκ άνευ για την ανάπτυξη του τόπου μας. Όλοι -λέει- οι σοβαροί επιχειρηματίες έχουν νοιώσει αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις σε πολλές πτυχές της δουλειάς τους (επικοινωνία, διαφήμιση, κλείσιμο συμφωνιών, προμήθειες κ.ά.)

Δηλ. όλοι αυτοί :
α)οι όμιλοι εταιρειών (ανάμεσά τους και 2 παραρτήματα πολυεθνικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, εταιρείες γεωργικών φαρμάκων και μηχανημάτων, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, όλες οι ιδιωτικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κ.ά)
β) τα επτά (7) υποκαταστήματα τραπεζών,κρατικών και ιδιωτικών,
γ)οι μεμονωμένοι επιχειρηματίες( φαρμακοποιοί , ιδιοκτήτες φροντιστηρίων παντός είδους, έμποροι ειδών ένδυσης, ειδών σπιτιού, πωλητές και κατασκευαστές επίπλων κ.ά)
δ)οι ελεύθεροι επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί , ασφαλιστές κ.ά)


που επέλεξαν το Αρκαλοχώρι για τις δραστηριότητες τους ή δεν είναι σοβαροί ή μας λυπούνται και μένουν εδώ παρά τις δυσκολίες που τους δημιουργεί το όνομα του χωριού μας.

Ζητώ λοιπόν αν διαβάσει το post αυτό κάποιος σοβαρός επιχειρηματίας να μας πει αν όταν διάλεξε τον τόπο που έστησε την επιχείρησή του κοίταξε το όνομα του .Τέλος πάντων πόσο επηρεάζονται οι δραστηριότητές του από το αν είναι εύηχη, μικρή , μεγάλη, -χωρι, -πολη η ταχυδρομική του διεύθυνση!

Υ.Σ. Μόλις διάβαζα στη συσκευασία ενός πασίγνωστου σαρακοστιανού προϊόντος ότι κατασκευάζεται στο ΚαλοΧΩΡΙ Θεσσαλονίκης.Τον καϋμένο τον επιχειρηματία δυσκολίες που θα έχει στην προώθησή του!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μηπως γνωριζει κανενας σοβαρος δημοτικος συμβουλος της πλειοψηφιας,να πει και σε μας τους αδαεις ,με ποιο τροπο θα ωφελησει η μετονομασια και ποιους; Ο τσουρλος.

Ανώνυμος είπε...

Στην Ιταλία, για τριάντα χρόνια υπό του Βοργία, είχαν πόλεμο, τρόμο,
δολοφονία, και αιματοχυσία, αλλά παρήγαγαν τον Μιχαήλ Άγγελο, τον
Leonardo da Vinci και την Αναγέννηση. Στην Ελβετία, είχαν αδελφική αγάπη,είχαν πεντακόσια χρόνια ειρηνικά και δημοκρατικά - και τι φτιάξαν;
Το ρολόι με κούκο."Orson Welles".
Γι'αυτό λοιπόν όποιος ΘΕΛΕΙ να παει μπροστά αυτόν τον τόπο ας το κάνει χωρίς να κολλάει στις "ετικέτες".
Φοιτήτρια από το ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ

Ανώνυμος είπε...

Στην φοιτητρια .... εχεις ακουσει για Καζανζακη , ΚΡΗΤΗ?αμφιβαλω

Ανώνυμος είπε...

Προς αρκαλοχωρίτισσα: Μάλλον τον μήνυμά μου δεν ήταν ξεκάθαρο…Φυσικά και η θέση μου είναι να ΜΗΝ αλλάξει το όνομα…. Γιατί όπως έγραψα, δεν είναι δυνατόν να μας εμποδίζει το –ΧΩΡΙ ώστε να κάνουμε πράγματα για τον τόπο μας! Όσο για τον Καζαντζάκη, φυσικά και έχω ακούσει αλλά μιας και θίξαμε το θέμα, ας μην ξεχνάμε ότι ο Ν. Καζαντζάκης καταγόταν από το χωριό ΒΑΡΒΑΡΟΙ πράγμα που δεν τον εμπόδισε να γίνει μεγάλος.
Φοιτήτρια

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη για το προηγούμενο μήνυμα....
Δεν πήγαινε στην Αρκαλοχωρίτισσα αλλά στον Ανώνυμο των 12:43...
Φοιτήτρια

Ανώνυμος είπε...

Φιλοι, "Φοιτήτρια απο το Αρκαλοχώρι", "Ανώνυμε των 12:49", οι da Vinci, Μιχαήλ Αγγελος και Καζαντάκης μπορει να γεννήθηκαν σε χωριά ή σε πόλεις, αλλά αναπτύχθηκαν και δημιούργησαν στο κατάλληλο πολιτιστικό υπόβαθρο. Μπορούμε να δείξουμε πως το Αρκαλοχώρι, με την κατάληξή του, έχει το επίπεδο να υποστηρίξει αντίστοιχα άτομα?? Εσείς μπορείτε προσωπικά να βοηθήσετε σε κάτι τέτοιο?? Η φίλη Αρκαλοχωρίτισσα ίσως έχει τους τρόπους και τους λόγους να υποδείξει και να υποστηρίξει μια προσπάθεια πολιτιστικής αναβάθμισης

Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε Γιαννη ,αν ζεις στο Αρκαλοχωρι, ειμαι σιγουρος πως γνωριζεις αρκετους αξιολογους αθρωπους που και οραμα εχουν για τον τοπο και πολιτισμο δημιουργουν. Οχι βεβαια τετοιου βεληνεκους αλλα δες τι λεει ο Μανωλης Γλεζος : Η πολις στην οποια οι πολιτες της πολιτευονται, δηλαδη ασκουν πολιτικη,συμμετεχουν με αλλα λογια στη ληψη των αποφασεων, τοτε και μονο τοτε και για αυτο το λογο δημιουργειται πολιτισμος. κυριακος καραγιωργης

Ανώνυμος είπε...

Δεν διαφωνώ Κυριάκο, ούτε ήθελα να θίξω τους ανθρώπους που δημιουργούν στό Αρκαλοχώρι. Αυτό το όραμα, ζητώ, να αγκαλιάσει όλο και περισσότερους και να πολλαπλασιάσει τις ρίζες του.
Περισσότερες εκδηλώσεις θέλω και προσπάθειες για μια ευρύτερη συμμετοχή. Να μήν σταματήσει η προσπάθεια, ζητώ, μέχρι και ο τελευταίος πολίτης να μπεί ενεργά στον Κύκλο.

Γιάννης

Αρκαλοχωρίτισσα είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για την επίσκεψή σας και για τον κόπο σας να σχολιάσετε πολύ πολιτισμένα αυτό το post.
Πιστεύω κι εγώ ότι το Αρκαλοχώρι έχει ανθρώπους που μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα και σε πολλούς τομείς.
Άλλωστε δεν είναι λίγα τα πράγματα που έχουν γίνει σ'αυτόν τον τόπο από όλους τους κατοίκους του.
Η λέξη πολιτισμός περιέχει στο θέμα της το "πολι" και πιστεύω οτι ο πολιτισμός βαραίνει περισσότερο από το μέγεθος και το όνομα για χαρακτηριστεί ο τόπος μας πόλη.
Ας έχουμε τη χάρη κι ας μην έχουμε το όνομα...
Γιάννη, δεν βλέπω να υπάρχει ένας κύκλος.Υπάρχουν πολλοί μικροί κύκλοι που δεν ανοίγουν εύκολα για να περιλάβουν πολύ κόσμο.Μικροί αυτόνομοι κόσμοι, όχι μόνο στο Αρκαλοχώρι αλλά σ' όλη την Ελλάδα, σ' όλον τον κόσμο ίσως.
Φυσικά κι αυτό παρήγορο είναι.
Οι πολιτιστικές επαναστάσεις όπως π.χ. της δεκαετίας του 60 στην χώρα μας, θέλουν άλλες πολιτικοκοινωνικές συγκυρίες κατά τη γνώμη μου.
Με βρίσκετε απαισιόδοξη;

Ανώνυμος είπε...

Αν ήσουν απισιόδοξη Αρκαλοχωρίτισσα δεν θα ξεκίναγες αυτό το blog. Δεν είναι αυτή η προσπάθεια από μόνη της το άνοιγμα ενός κύκλου? Κι ύστερα ποιός μίλησε γιά πολιτιστική επανάσταση? Οι συγκυρίες άλλαξαν πραγματικά, αλλά η άνοδος του πολιτιστικού επιπέδου ενός τόπου νομίζω πως είναι εφικτή. Ακόμα κι αυτή η κουβέντα που γίνεται τώρα για το όνομα του Αρκαλοχωρίου δείχνει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων ανθρώπων. Ανθρώπων που ξεφεύγουν από τα καθημερινά τετριμμένα και μετέχουν σε κάποιας μορφής πολιτιστική κίνηση.
Και κάτι άλλο Αρκαλοχωρίτισσα, στο οποιο βλέπω να συμφωνείς στην πράξη.
Αντί να καθόμαστε παθητικοί θεατές-ακροατές στόν καναπέ μας, ας φωνάξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε (και blog), για ότι μας αφορά. Δεν μπορούν επιτέλους άλλοι να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς.

Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Ζητειται υποστηρικτης τησ αλλαγης ονοματος του Αρκαλοχωριου. Ο ευρων θα λαβει δωρο .