Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Ποιό το όφελος;

Παρ' όλο που τα ιστορικά στοιχεία που βρήκα σε μια πρόχειρη αναζήτηση για το Δήμο Οιχαλίας ήταν πολλά, κι ενώ είναι σαφές πότε από Νεοχώρι έγινε Οιχαλία, δεν κατόρθωσα να βρω πότε από Οιχαλία είχε γίνει Νεοχώρι.

Αυτό όμως που βρήκα δεν σας κρύβω ότι μου έφερε ένα ειρωνικό μειδίαμα.Όχι βέβαια για τους άγνωστούς μου ανθρώπους που ξαναγύρισαν στο παλιό ιστορικό τους όνομα -και καλά έκαναν, προφανώς δεν είναι ίδια η περίπτωσή μας- αλλά για το πόσο έωλο και αστείο είναι ένα ακόμη επιχείρημα της Δημοτικής Αρχής.

Όπως βλέπετε εδώ (το link είναι στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Οιχαλίας) παρόλο που έφυγε το τρισκατάρατο -ΧΩΡΙ αντί να μεγαλώσει ο Δήμος Οιχαλίας πληθυσμιακά, μίκρυνε κατά 11,53% σε 10 χρόνια!!!

Συγκεκριμμένα η κωμόπολη της Οιχαλίας από 3271 κατοίκους που είχε στην απογραφή του 1991 , "κατέβηκε" στους 2936 το 2001, ενώ ολόκληρος ο Δήμος από 6537( το 1991) πήγε στους 5783 (το 2001).

Έχετε να (ξανα)πείτε τίποτα;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητη Αρκαλοχωριτισσα, οσο ανθρωποι σαν και σενα, απο αγαπη για τον τοπο τους, ερευνουν και βρισκουν την αληθεια και το ψεμα και τα αναδεικνυουν, τοσο περισσοτερο θα κρυβονται και θα αποδυναμωνονται ολοι εκεινοι που μας εβαλαν σε μια διαμαχη χωρις νοημα. Συνεχισε.

Αρκαλοχωρίτισσα είπε...

Τι ευγενής που είστε ανώνυμε επισκέπτη μου!
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Κάνω ό,τι μπορώ, αλλά δεν ξέρω πόσο αυτά τα λίγα που μπορώ είναι ικανά να αποδυναμώσουν τακτικές και μεθοδεύσεις πολύχρονων εξουσιαστικών αντιλήψεων.
Η πίστη στο σκοπό όμως, δίνει δύναμη σε όλους μας.
Συμφωνώ και επαυξάνω για το χαρακτηρισμό αυτής της διαμάχης.Πράγματι δεν έχει κανένα νόημα.
Εκτός αν είναι αντιπερισπασμός.Αν είναι το δέντρο με το οποίο θέλουν να μας κρύψουν το δάσος.